Koninklijke onderscheiding voor Deventerse Anneke Groot

Leestijd: < 1 minuut

Op 5 oktober kreeg de Deventerse Anneke Groot een Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten op het terrein van autisme. Daarmee is directeur en medeoprichter van Stichting Horison nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens haar afscheid op de landelijke dag van Stichting Horison werd de grondlegster van CLS (Contactgericht spelen en leren) verrast.

Autistische zoon
Als moeder van een zoon met autisme heeft ze, vanuit haar eigen ervaring, middels verschillende benaderingen de methodiek CSL (Contactgericht Spelen en Leren) ontwikkeld. Deze methodiek geeft kinderen maar ook volwassen met autisme handvatten om doelgericht te stimuleren open verschillende ontwikkelingsdomeinen, waaronder de sociaal emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling.

Stichting Horison
De nu 66-jarige Anneke ontwikkelde zich in het spelen met haar zoon en vele andere kinderen en volgde intensieve scholing, zowel op het gebied van autisme als op het gebied van houding en contact. Ze heeft haar kennis en ervaring samengebracht onder de noemer Contactgericht Spelen en Leren (CSL). Stichting Horison, die mede door haar is opgericht, heeft als doel om deze benadering toegankelijk te maken voor iedereen.

Cursussen
Anneke gaf sinds 2000 vele cursussen, trainingen, workshops en begeleidt ze gezinnen en organisaties die werken met de methode CSL. Ook heeft ze al een aantal boeken geschreven, waaronder Contactgericht ondersteunen in 2012, het boek ‘Houvast’ schreef ze in 2015 en in 2021 kwam ‘Neurospeciale kinderen begrijpen en begeleiden’ van haar hand uit. Afgelopen zaterdag nam ze in Hilversum afscheid van de Stichting Horison waar ze met trots de onderscheiding in ontvangst nam.

Tip ons!
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio