Startsein bouw nieuwe school in Deventer: feestelijke afsluiting na onrustige week

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen vrijdag werd het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw vmbo-school in Deventer. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder meer leerlingen, ouders, docenten, het bestuur van de school, bouwers en ontwerpers. De school wordt gebouwd voor leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum. Met de onthulling van een bouwbord werd een week die onrustig begon, door een online dreiging, feestelijk afgesloten.

Ilse Duursma, wethouder Onderwijs, mocht de aanwezigen toespreken: “Voor leerlingen en medewerkers van de school is het geweldig dat de bouw nu van start gaat en zij, als alles volgens planning verloopt, in de zomer van 2026 gebruik kunnen maken van een hagelnieuwe en toekomstbestendige school.”

Voorbereiding gestart
“De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart”, laat de gemeente weten. “De nieuwe school komt op de plek van het huidige schoolplein en de fietsenstalling. Daarom worden deze tijdelijk verplaatst naar de andere zijde van het gebouw, aan de Ludgerstraat en een stuk Keurkampstraat. De fietsenstalling komt nu vlak langs de praktijklokalen.”

Samenvoeging Marke-Noord en Marke-Zuid
In de nieuwe school worden de huidige locaties Marke-Noord en Marke-Zuid samengevoegd. De locatie heet dan voortaan De Marke. Ook sporthal Keizerslanden, ten noorden van schoollocatie De Marke Noord, wordt nieuw gebouwd op de locatie De Marke. “Zo ontstaat er één sportvoorziening, voor zowel de sportverenigingen als de vmbo-leerlingen”, aldus wethouder Rob de Geest van Sport. “De bestuursleden van de sportverenigingen hebben keihard gewerkt om dit mogelijk te maken en dat verdient waardering.”

Dreiging dodelijke schietpartij
De gemeente gaf vorige week al aan dat er naar uit werd gekeken om de onrustige week op een feestelijke wijze af sluiten. De onrust ontstond door de online dreigingen van een dodelijke schietpartij die naar verschillende scholen van het Etty Hillesum Lyceum werden gestuurd.

Bouwbord nieuwe sporthal bij nieuwe vmbo-school in Deventer / Foto: Gemeente Deventer

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio