Crisis in het drinkwater: wat kan jij doen?

Leestijd: < 1 minuut

Op 24 oktober organiseert het Duurzaamheidscentrum Deventer samen met de experts van Witteveen+Bos een presentatie over de problemen van de vermindering van drinkwater. De presentatie zal plaats vinden in het Stadhuis van Deventer.

De presentatie bijwonen is gratis. Wel moet je vooraf aanmelden, omdat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Naast de presentatie kun je ook een kijkje nemen bij een waterexpositie in het ‘Duurzaamheidscentrum’. Deze expositie bevat niet alleen kennis over drinkwater, maar ook over regen-, afval en oppervlaktewater.

Drinkwater
De beschikbaarheid van drinkwater staat onder druk. De tijd van overvloed aan drinkwater is voorbij. Veel mensen denken dat door de vele regenval van afgelopen maand wel voor genoeg drinkwater moet zorgen. Voordat het regenwater bij de bron komt gaat daar eerst tientallen jaren overheen om door verschillende grondlagen door te dringen. Het duurt dus wel even voordat je het grondwater op kan pompen voor drinkwaterbereiding. Voor vandaag de dag lost al die regenval nog niets op.

Wat kan jij doen
Zelf kunnen we ook een bijdrage leveren aan het minder water gebruik. Op een dag wordt gemiddeld 130 liter per persoon per dag gebruikt. Hiervan gaat ongeveer 90 liter naar het douchen en het doorspoelen van de wc. Door korter te gaan douchen, bijvoorbeeld 5 minuten, de kleine en grote spoelknop van de wc te gebruiken, lekkende kraan te repareren, waterbesparende douchekop en regenwater te gebruiken besparen we veel water. Om ons gedrag aan te passen en bewust te worden van het drinkwaterproblematiek, kunnen we goede bijdrage leveren aan de vermindering van de problemen.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl



Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio