Seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken in Deventer: regeringscommissaris brengt bezoek

Leestijd: 2 minuten

De controle verliezen over naaktfoto’s, exposen en het ongewenst doorsturen van sexting materiaal: het valt allemaal onder (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag (SGG). Mariëtte Hamer, regeringscommissaris van SSG en seksueel geweld, komt donderdag 17 en vrijdag 18 oktober naar Deventer, onder anderen in de Adelaarshorst. Met dit regiobezoek hoopt zij lokaal inzicht te krijgen in de problematiek van het eerder genoemde (online) gedrag.

“Het bezoek van de regeringscommissaris komt op het moment dat wij in Deventer werken aan de aanpak ‘geweld in afhankelijkheidsrelaties en seksueel grensoverschrijdend gedrag’”, zegt burgemeester van Deventer Ron König.

Meerdere bezoeken
“We willen het thema breed bespreekbaar maken, onder meer via dialoogtafels met verschillende betrokkenen: professionals, slachtoffers, belangenorganisaties. Het bezoek van mevrouw Hamer stimuleert dat maatschappelijk debat,” concludeert de burgemeester van Deventer. Mariëtte Hamer is ook al in: Groningen, Limburg en de regio Rotterdam geweest voor meerdere daagse gesprekken. “Er gebeuren vaak lokaal hele mooie dingen die mij en mijn team inspireren, ik hoop met deze bezoeken ook mensen aan elkaar te verbinden zodat ze samen gemotiveerd raken om seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld aan te pakken”, vertelt de regeringscommissaris.

Bezoek in de Adelaarshorst
Morgen voert Mariëtte Hamer, samen met wethouder Ilse Duursma (Jeugd en Onderwijs), een zogenoemd kleedkamer-gesprek in de Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles. Een informeel gesprek met sporters, bestuurders en beleidsmakers uit de sportsector over een veilig sportklimaat als positieve aanjager van de gewenste maatschappelijke cultuurverandering. ’s Avonds ontvangen Mariëtte Hamer en Ron König verschillende samenwerkingspartners uit de regio tijdens een uitwisselingsmaaltijd. Samen gaan zij in gesprek over online seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Schoolbezoek
Overmorgen staat het regiobezoek in het teken van online seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag, zoals het bekendmaken en het ongewenst doorsturen van sexting materiaal. Het programma bestaat uit een ervaringsverhaal, een interactief onderzoek en er wordt gekeken naar een deel van de voorstelling Patchwork Girl. Deze voorstelling neemt je mee naar de online groepen die erop gericht zijn jonge vrouwen bloot te stellen en voorschut te zetten.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio