Nieuw podcast seizoen van De Nedersaksen: “Groot publiek, machtig mooi!”

Leestijd: 2 minuten

Zanger en taalliefhebber Hendrik Jan Bökkers en streektaal consulent Albert Bartelds hebben hun vijfde podcastseizoen van ‘De Nedersaksen’ gelanceerd. De twee taalliefhebbers hebben het over het praten van de Nedersaksische taal in hun eigen perspectief, ook nodigen zij verschillende gasten uit van de muziek tot aan de politiek.

“We hebben het nog nooit gedaan dus we kunnen het vast wel”, zegt Albert Bartelds. Met deze gedachte zijn de twee podcastmakers aan de slag gegaan.

Opstart van de podcast
“Hendrik Jan kwam bij mij binnen lopen en hij wou samen wat met de taal doen, waarop ik antwoorden maar jij bent toch een rockster waarom wil je in godsnaam hier wat mee doen?” vertelt de streektaal consulent. “Ik zing voor mijn beroep maar talen en dialecten is mijn hobby”, zei Hendrik Jan tegen Albert. Op een later moment waren de twee taalliefhebbers in gesprek bij Hedon in Zwolle, daar werd de rookruimte weggehaald, toen kwam het idee om in die ruimte een podcast te maken, inmiddels is het vijfde seizoen van start gegaan en is de podcast een succes.

Groot publiek
Hendrik Jan de zanger van muziekgroep de Bökkers heeft een groot publiek, dit merken de taalliefhebbers ook aan hun podcast: “Het is een groot maar ook jong publiek, dat is machtig mooi!”, zegt Albert. “We merken ook dat jongeren nog steeds het dialect spreken, vooral vanuit de keet horen we het veel van jongeren, toch spreken de jongens het dialect meer dan de meiden”, aldus Albert.

Verschillende dialecten
In de podcast praten Hendrik Jan en Albert in hun eigen dialect, maar als er een gast is met een andere streektaal vinden de mannen dat alleen maar mooi en interessant: ”Je hebt zo veel verschillen in dialecten, dat maakt het juist zo mooi, je kan over de hele wereld de zelfde hamburger eten maar dat is zo saai”, geeft de taal consulent aan. De podcast is te beluisteren op alle podcastplatformen waaronder Spotify.

Gehele interview terugluisteren
Luister het hele verhaal hier. Het interview is afkomstig uit ‘Goedemorgen Salland’, de ochtendshow op de radio bij ons. U hoort Albert Bartelds in gesprek met Luuk Steerneman.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio