Poeproute Wijhe-Olst verplaatst: Verkeershinder door dijkproject

Leestijd: 2 minuten

In het kader van het dijkversterkingsproject IJsselwerken wordt de persleiding tussen Wijhe en Olst omgelegd om ruimte te maken voor een veiligere IJsseldijk. Deze leiding, die afvalwater naar de zuivering in Olst vervoert, ligt nu deels in de dijk en moet worden verplaatst. De werkzaamheden beginnen op 21 oktober langs de Kappeweg in Wijhe en kunnen tijdelijk voor verkeershinder zorgen. De nieuwe persleiding zal naar verwachting begin juni 2025 operationeel zijn.

Binnen het grote, en ondertussen veel besproken, project ‘dijkversterking IJsselwerken’ moet een bestaande persleiding tussen Olst en Wijhe worden omgelegd.

Verleggen persleiding
Deze leiding, die afvalwater van Wijhe naar de rioolwaterzuivering in Olst transporteert, ligt momenteel deels in de bestaande IJsseldijk en moet verlegd worden om ruimte te maken voor de noodzakelijke dijkversterking. Het omleggen van de persleiding is een belangrijke stap in de voorbereidingen van het enorme project, dat gericht is op het versterken van de dijken langs de IJssel om toekomstige overstromingen te voorkomen.

Verkeershinder
De werkzaamheden aan de persleiding starten in week 43, vanaf maandag 21 oktober, en vinden plaats langs de Kappeweg in Wijhe. Tijdens de uitvoering kunnen weggebruikers te maken krijgen met verkeershinder. Zo worden er mogelijk tijdelijke wegafsluitingen ingesteld, waarbij een omleidingsroute zal worden aangegeven. Ook kunnen er snelheidsbeperkingen gelden om de veiligheid van zowel de weggebruikers als de werknemers te waarborgen.

Tekst gaat verder onder het overzichtsbeeld van WDO-Delta…

Elektrisch materieel
Een aannemer uit Lemelerveld is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om het werk zoveel mogelijk elektrisch uit te voeren, een stap die bijdraagt aan de verduurzaming van het project. Het waterschap heeft op twee locaties, het rioolgemaal in Wijhe en de rioolwaterzuivering in Olst, faciliteiten beschikbaar gesteld om het elektrische materieel op te laden.

Juni 2025 operationeel
“De verwachting is dat de nieuwe persleiding uiterlijk begin juni 2025 gereed is en in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd blijft de oude persleiding operationeel om de verwerking van afvalwater te garanderen. Het omleggen van de leiding is een belangrijk onderdeel van het grotere dijkversterkingsproject dat de waterveiligheid in de regio moet verbeteren”, aldus Herald van Gerner, woordvoerder en communicatieadviseur Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio