Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Feyenoord: Rechtstreeks duel om plek zes

Leestijd: 4 minuten

Na interlandbreak nummer twee van het seizoen zal Go Ahead Eagles de Eredivisie hervatten met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Zaterdagavond nemen de Deventenaren het op tegen de huidige nummer zes. Bij winst zal de ploeg van Simonis deze plaats van Feyenoord overnemen.

Go Ahead Eagles ging met een goed gevoel de onderbreking in. Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden zette Kowet een geweldige reeks neer, en klom daarbij met een bloedgang omhoog op de ranglijst.

Karakter
Ook wanneer Go Ahead tegen een achterstand aan keek, bleef er goed gevoetbald worden. Vlak voor de interlandperiode bogen de rood-gelen nog een 0-1 achterstand tegen Heracles om in een 4-1 overwinning. Invaller Oliver Edvardsen beleefde net als in Groningen een geweldige invalbeurt. Met het geven van twee assists en het verdienen van een penalty, was hij de onbetwiste man van de wedstrijd.

Aziatische goals
Ook het team van Brian Priske ging met drie punten de interlandbreak in. De Deense trainer wist met zijn ploeg in eigen huis FC Twente te verslaan. Er werd zeker niet geweldig gevoetbald, maar wel hard gevochten. Aan de hand van twee Aziatische doelpuntenmakers (Ayase Ueda en In-Beom Hwang) lukte het de Rotterdammers een 2-1 overwinning te boeken. Ondanks een oogstrelend doelpunt van Sem Steijn wist Feyenoord stand te houden, en de drie punten over de streep te trekken.

Tekst gaat verder onder de foto…

DEVENTER, NETHERLANDS – APRIL 25: Bobby Adekanye of Go Ahead Eagles, David Hancko of Feyenoord battle for the ball during the Dutch Eredivisie match between Go Ahead Eagles and Feyenoord at De Adelaarshorst on April 25, 2024 in Deventer, Netherlands. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Patronen
Het is Brian Priske nog niet gelukt Feyenoord te laten spelen zoals hij graag zou willen. Zo nu en dan glorieert zijn ploeg in onzekerheid en instabiliteit. Precies die twee dingen wil de Deense trainer graag aanpakken. Logisch, want met deze pijnpunten wordt het lastig tegenstanders omver te spelen. Met zekerheid en stabiliteit in je elftal, is het mogelijk patronen in je spel te brengen; iets wat bij Feyenoord nu nog ontbreekt.

Zuid-Koreaanse redding
In-Beom Hwang, de Zuid-Koreaanse middenvelder, is van het Servische Rode Ster Belgrado overgenomen om dit op te lossen. Tot nu toe vult Hwang die rol goed in. Zeker tegen FC Twente viel zijn kracht op. Hij leed zelden balverlies, las het spel zeer goed en maakte zelfs een doelpunt. Aan zijn hand hoopt Feyenoord de patronen weer terug te winnen.

Internationaal voetbal
Voordat de negende Eredivisiewedstrijd gespeeld is, zijn er reeds twee interlandperiodes afgewerkt. Spelers klagen over een overvol schema en fans noemen het een hinderlijke onderbreking van de eigen competitie. Voornamelijk voor de Rotterdammers heeft een periode als deze zijn gevolgen. Zo goed als de helft van de selectie werd deze periode opgeroepen voor een nationaal elftal. Spelers komen vaak vermoeid, en soms zelfs geblesseerd, terug. Zo viel middenvelder Gjivai Zechiël met een blessure uit tegen Jong Zweden, en speelde Quinten Timber een zeer matige en frustrerende wedstrijd tegen Duitsland. Hij zal ongetwijfeld met wat schade aan zijn zelfvertrouwen terugkeren naar Rotterdam.

Tekst gaat verder onder de foto…

DEVENTER, NETHERLANDS – APRIL 25: Jakob Breum of Go Ahead Eagles tries to dribble past the defense during the Dutch Eredivisie match between Go Ahead Eagles and Feyenoord at De Adelaarshorst on April 25, 2024 in Deventer, Netherlands. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Deens succes
Bij Go Ahead Eagles mochten drie spelers uitkomen voor hun land. Oliver Antman werd opgeroepen voor Finland en Jakob Breum mocht zich, samen met Aske Adelgaard, melden voor Jong Denemarken. De Denen wisten zich tegen Jong IJsland te plaatsen voor het EK Onder 21. Het lijkt erop dat de interlandperiode ietwat gunstiger uitpakt voor Kowet dan voor Feyenoord.

Cijfers
Go Ahead is vanuit historisch oogpunt absoluut niet kansloos. In 2016 versloegen de Deventenaren de Stadionclub nog met 1-0 in de eigen Adelaarshorst. Jarchinio Antonia maakte de winnende treffer. Het bleek uiteindelijk een nederlaag zonder gevolgen voor de Rotterdammers, gezien het feit dat ze dat seizoen bovenaan zouden eindigen. De tweede ontmoeting dat jaar liep minder goed af voor de rood-gelen. Feyenoord haalde hard uit; het werd 8-0 voor de latere kampioen. Ook de verdedigende statistieken spreken in het voordeel van Go Ahead Eagles. Dit seizoen hield de club uit Rotterdam nog maar één keer de nul. Geen enkele ploeg noteert slechtere cijfers op dit gebied. Kansen op punten liggen er zaterdag zeker, maar Kowet moet zich nog niet rijk rekenen; Feyenoord blijft tenslotte een ploeg met veel kwaliteit.

Tekst gaat verder onder de foto…

Wedstrijd live volgen met enthousiaste verslaggevers 
Wil je Go Ahead Eagles vs. Feyenoord rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport. Twee verslaggevers zitten voor u live in het stadion en zij nemen u mee in de sfeer en de spanning van ieder duel. De wedstrijd begint zaterdagavond in Deventer om 21.00 uur.

Salland Sport is hét programma dat iedere zondag alle sporten uit Salland voor jou volgt. Vanaf 20:30 kan je afstemmen via de ether op onder meer 107.3. Buiten Deventer is dat: Raalte 105.1 en Wijhe 105.7 Via DAB stemt u af op kanaal 7B.

Online kunt u luisteren via TuneInRadioFMNederlandseradioradioviainternet , OmroepserverAirplay of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio