Raalte voorkomt belangenverstrengeling: portefeuille N35 verschoven

Leestijd: < 1 minuut

Het college van burgemeester en wethouders van Raalte vorige week een herverdeling van de portefeuilles vastgesteld. Deze herverdeling is noodzakelijk vanwege de mogelijke persoonlijke betrokkenheid van wethouder Ben Nijboer bij de MIRT-verkenning N35, een project dat raakt aan zijn woonomgeving.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, is de portefeuille MIRT-verkenning N35 overgedragen aan wethouder Alexander Kreule.

De veranderingen op een rij
Wethouder Ben Nijboer neemt nu de portefeuille Warmtetransitie over van wethouder Alexander Kreule. Dit houdt in dat Nijboer verantwoordelijk wordt voor het bevorderen van duurzame energieoplossingen en het stimuleren van de warmtetransitie in de regio.

Daarnaast is het onderdeel Erfgoed en Streektaal, dat voorheen onder de portefeuille Cultuur viel, overgedragen van wethouder Breun Breunissen aan Ben Nijboer. Deze wijziging stelt Nijboer in staat om zich ook te richten op de bescherming en promotie van lokaal erfgoed en streektaal.

Per 1 januari 2025 zal de deelname aan het Algemeen Bestuur van Regio Zwolle worden overgedragen van wethouder Breun Breunissen aan burgemeester Rob Zuidema. Deze aanpassing benadrukt de samenwerking tussen de gemeente Deventer en de regio en de noodzaak van sterke vertegenwoordiging in het Algemeen Bestuur. De wijzigingen zijn per direct van kracht.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio