Feyenoord troeft Go Ahead Eagles genadeloos af

0
16
GAE-Feyenoord 19-10-2024, foto: Henny Meijerink
Leestijd: < 1 minuut

Op het eerste kwartier na, had GA Eagles weinig in te brengen tegen een oppermachtig Feyenoord wat uiterst effectief omging met de gecreeërde kansen en met een ruime 1-5 zege weer richting Rotterdam vertrok.

Want tot de 0-1 was er weinig aan de hand, Kowet leek het duel zelfs te controleren in een sfeervolle Adelaarshorst. Echter was de openingstreffer een enorme dreun voor de ploeg van Simonis en een morele oppepper voor Feyenoord.

Comfortabele 0-3 ruststand
De tegendoelpunten vielen wel erg eenvoudig, de snelheid van de uitblinkende Osman werd goed uitgenut en knullig balverlies van Adekanye en Breum ook, zodat Feyenoord met een comfortabele 0-3 aan de thee kon.

0-4 als hoogtepunt
Na de hervatting kwam GA Eagles wel met andere ideeën, echter had de ploeg van Priske daar telkens weer een antwoord op. De omschakelingen waren vlijmscherp met de 0-4 als absoluut hoogtepunt. Olivier Edvardsen mocht een kwartduel invallen, Simonis twijfelde erg met het brengen van de Noor.

Geen risico met Olivier
Starten kan Edvardsen nog niet: “Als het nu 0-2 had gestaan had ik Olivier in de rust gebracht, maar we willen geen enkel risico met hem nemen en brengen hem voorzichtig omdat hij nog steeds wel hinder ondervindt”, aldus de oefenmeester van de Deventerploeg.

Eretreffer
Wel was de rappe linkspoot weer gevaarlijk en bracht ook weer leven in ‘de brouwerij’. Behendig dook hij op voor de Feyenoord sluitpost en zette de eretreffer op het bord. Daarmee kon het publiek wel leven uiteindelijk, want dat had een bijzonder sterk Feyenoord gezien dat hun ploeg kansloos had gelaten.

Interview met Paul Simonis

Sfeerimpressie wedstrijd Go Ahead Eagles tegen Feyenoord 19 oktober 2024, foto’s gemaakt door Henny Meijerink

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl