Leestijd: 2 minuten

Hieronder vind je de highlights van het Sallandse handbal van afgelopen weekend.

In samenwerking met de website HandbalOost tref je hier een kort overzicht van de handbalduels van het afgelopen weekend. Voor de uitvoerige verslagen en interviews surf je naar hun website.

Kwiek dicht bij grote stunt in Venlo
Op papier leek het een ongelijke strijd, maar Kwiek deed niet veel onder voor de club uit het zuiden. Kwiek leek tegen regerend landkampioen Fortes Venlo lang op weg naar de eerste punten van het seizoen. Echter sloeg de thuisploeg na 50 minuten toe en werd de wedstrijd verloren met 29-25. Volgende week staat Kwiek in eigen huis tegenover VELO. Dan moeten de eerste punten van het seizoen worden binnengesleept.

Overwetering verliest in eigen huis van LHC
De eerste helft leek de ploeg uit Olst de punten in eigen huis te houden, maar de teams waren erg gewaagd aan elkaar. Na een betere tweede helft nam LHC de punten mee terug naar Lemelerveld. De wedstrijd werd gewonnen met 17-20. LHC wist in de eerste drie wedstrijden eenmaal te winnen. Overwetering haalde vorige week het eerste punt van het seizoen binnen.

Nieuw Heeten verrast Lettele: ”Een doel: twee punten en klagen doe je later maar”
Een geblesseerde teambegeleidster, een ontbrekend rolletje Mentos en een telefoon in de WC. De voorbereidingen van Nieuw Heeten tegen de wedstrijd op Lettele waren niet optimaal. Het was Lettele wie de voorsprong op de borden zette in sporthal De Belte. De thuisploeg wist terug te komen waar Lettele verzaakte in de laatste minuten van de eerste helft kwam nieuw Heeten terug. Na de rust deed Nieuw Heeten veel goed en had Lettele er weinig tegen in te brengen. Uiteindelijk won Nieuw Heeten de wedstrijd met 29-25.

Wesepe zakt terug naar plek twee
Wesepe liep zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan in de tweede klasse. Reehorst bleek in Ede met 30-27 te sterk voor de ploeg van Janek Wyrwich. Door het verlies zakt Wesepe terug naar de tweede plek. Reehorst verloor nog geen punt en staat daarmee op de eerste plek.