Herfstige smaken: eetbare paddenstoelen in het Olster Soepcafé

Leestijd: 2 minuten

Zaterdag 26 oktober kun je weer komen eten in het Olster soepcafé. Rogier Battem zal aanwezig zijn om te vertellen over eetbare paddenstoelen. Het Olster soepcafé wordt gehouden in ‘De Goede Buren’ in Olst. Vanaf 17:45 opent het café zijn deuren. Om 18:00 wordt het eten geserveerd.

Elke laatste zaterdag van de maand, organiseren een groep enthousiaste vrijwilligers het Olster soepcafé. Iedereen is welkom: jong of oud, rijk of arm, alleen of met je hele gezin.

Eetbare paddenstoelen
Veel mensen hebben er moeite mee dat de zomer voorbij is. Voor Rogier Battem uit Olst ziet de herfst juist als een soort lente, hij trekt zijn laarzen aan en doorkruist het bos op zoek naar eetbare paddenstoelen. Hiervoor gebruikt hij al zijn zintuigen en met respect voor de natuur. Hij vindt dat voedsel verzamelen uit de natuur en wildplukken een band schept met de natuur.

Rogier Battem
Tijdens deze avond zal Rogier vertellen over zijn passie van het wildplukken, in het bijzonder voor eetbare paddenstoelen. Dat je veel kennis nodig hebt om eetbare paddenstoelen te onderscheiden van de giftige is wel bekend. De meeste zullen daarom ook niet snel zelf paddenstoelen gaan plukken. Rogier heeft die kennis in ruim 20 jaar opgebouwd en geeft excursies en lezingen.

Het Soepcafé
Het Soepcafé is opgericht door een groep vrijwilligers wie verspilling tegen willen gaan. De PLUS houdt vaak veel groente, fruit en zuivel over. Zonde om dat weg te gooien. De vrijwilligers van het café halen het op en maken er verschillende maaltijden van. Twee soorten soepen, salade en als er zuivel is wordt er soms ook een toetje gemaakt. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten, onder andere voor de huur van de ruimte.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio