IJsselcup 2024: Het startschot van het schaatsseizoen

Leestijd: < 1 minuut

Op zaterdag 26 oktober vindt de traditionele opening van het schaatsseizoen plaats: de IJsselcup in Deventer. Om 18:00 uur wordt het eerste startschot geven in de Scheg. In het kader van de Holland Cup worden op zondag ook nog de 1000 meter, 3000 meter (dames), 5000 meter (heren) en Mass start gereden.

De wedstrijd maakt onderdeel uit van de Holland Cup-cyclus en geldt als kwalificatiemoment voor de worldcup kwalificatietoernooi dat in november in Thialf wordt gereden.

De IJsselcup
De IJsselcup heeft een lange historie. Vanaf 1962 hebben vele schaatshelden deze wedstrijd gewonnen. Van Ard Schenk, Kees Verkerk en Atje Keulen-Deelstra tot meer recent Kai Verbij, Thomas Krol en Jutta Leerdam. De IJselcup, georganiseerd door de Deventer IJsclub, is een graag bezocht evenement voor veel schaatsers. Niet alleen door de historie, maar ook omdat ze zich tijdens deze wedstrijd kunnen kwalificeren voor het Worldcup kwalificatietoernooi.

Deventer IJsclub (DIJC)
DIJC is een vereniging voor langebaanschaatsers, kunstrijders en marathonschaatsers. De leden van de IJsclub zijn van allerlei niveaus: van recreanten die lekker buiten willen sporten en hun conditie op peil houden tot en met topsporters die in commerciële langebaan-of marathonploeg rijden. De club organiseert zelf regelmatig wedstrijden in verschillende onderdelen, Hardrijden, kunstrijden en marathon. Ook doen ze regelmatig mee aan (inter)nationale toernooien. De thuisbasis is de kunstrijbaan de Scheg in Deventer.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio