Niet alleen elektrisch rijden op de wegen maar ook elektrisch bouwen: “Ook bij de aanleg van onze wegen letten we op duurzaamheid”

Leestijd: < 1 minuut

Bij de asfalteringswerkzaamheden op de Overstichtlaan in Deventer was aandacht voor duurzaamheid een belangrijk onderdeel in de eisen voor deze opdracht. Lees verder welke aanpassingen zijn gedaan met het aanleggen van asfalt en hoe er aan het geluidsoverlast werd gedacht.

Wethouder Marcel Elferink (Leefomgeving) ging donderdagavond 17 oktober langs bij de werkzaamheden. “Ook bij de aanleg van onze wegen letten we op duurzaamheid. Door de inzet van andere materialen en elektrisch materieel, kunnen we ook hier een flinke slag maken.”

Hergebruik asfalt
Wegenbouwer BAM (Bataafsche Aanneming Maatschappij) heeft een lager tempratuur asfalt gebruikt. Dit wordt geproduceerd bij een temperatuur van 110 graden Celsius in plaats van 165 graden Celsius. Dit leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot met 30%. BAM maakt hier bovendien deels gebruik van hergebruikt asfalt. 

Minder overlast
Ook werkt BAM met een wals, asfaltmachine, vrachtwagens en ander materieel die allemaal elektrisch zijn aangedreven. Alles bij elkaar zorgt dat voor een verlaging van de CO2-uitstoot met 50%. Bovendien zijn elektrische machines veel stiller, waardoor er minder geluidsoverlast is voor de omgeving. 

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio