Deventer stel gaat in Indonesië Muskathlon rennen om geld binnen te halen tegen extreme armoede

Leestijd: 3 minuten

Een jaar van voorbereiding is eraan vooraf gegaan om geld in te zamelen voor het goede doel. Kaylee Wonnink en Simon Govers zijn een stel en gaan samen meelopen met de grote sponsorloop op het eiland Timor in Indonesië, de zogenaamde Muskathlon.

Daarnaast gaan ze kennis maken met het goede doel ‘Compassion’ dat zich sterk maakt om kinderen een betere toekomst te bieden. Op Timor leven veel kinderen in extreme armoede. Het koppel wil proberen tien kinderen uit deze armoede te helpen.

Andere kant van de wereld
Kaylee en Simon zijn allebei geboren en getogen in Deventer, woensdag 23 oktober gaan ze voor het eerst naar de andere kant van de wereld. Ze stappen samen met 48 andere deelnemers in het vliegtuig voor een lange vlucht met eindbestemming het eiland Timor in Indonesië. Dankzij Deventerse ondernemers heeft het stel al meer dan 10.000 euro binnen gehaald in de strijd tegen extreme deze armoede.

Muskathlon
De Muskathlon is een georganiseerde groepsreis met ongeveer 50 deelnemers uit heel Nederland: “Al deze deelnemers hebben geld opgehaald voor het doel en gaan in Indonesië een sportieve prestatie leveren. Sommigen gaan een grote afstand wandelen of een flink aantal kilometers mountainbiken, wij gaan de hele en de halve marathon lopen onder extreme omstandigheden”, aldus de gemotiveerde Simon.

Roots opzoeken
Kaylee vult aan: “Mijn oma komt uit Indonesië, dus we wilden al lang ooit een keer mijn roots opzoeken en overwogen een spaarplan, dit raakte een beetje in een stroomversnelling. Toen de broer van Simon via zijn werk betrokken raakte bij dit project viel dit dus heel perfect voor ons samen. Een jaar geleden zeiden we uiteondelijk: We doen het gewoon!”  

Kennis maken met leefsituatie
Simon heeft een andere motivatie: “Extreme armoede heeft me al langer gefascineerd. Dat meer dan 700 miljoen mensen leven van minder dan €1,90 per dag is echt onvoorstelbaar. Kennis maken met die leefsituatie daar, is nu misschien nog wel gekker voor te stellen dan die hele marathon rennen met de hoge temperaturen in Indonesië.”

Tekst gaat verder onder de foto

Benefietconcert in de tuin, eigen foto

Trainen en geld ophalen
Het afgelopen jaar heeft het stel er enorm naartoe geleefd. Hiervoor hebben ze veel getraind en geld opgehaald. “Zo hebben we een benefietdiner georganiseerd met veel buren met muziek en Indonesische catering en zijn we de bedrijven in Deventer langsgegaan”, aldus een enthousiaste Simon. Hij is in zijn dagelijkse leven werkzaam bij Impacter, hier zet hij zich in om andere jongeren onder andere te helpen hun talenten te ontdekken. 

Warm hart toedragen
Drukkerij Ynut uit Deventer heeft aangeboden de shirts vol te drukken met de logo’s van de sponsors, toen begon het pas echt te lopen: “Echt ongelofelijk wat voor vrijgevigheid we hebben in de stad”, vult Simon bevlogen aan. “Zoveel verschillende bedrijven en zaakjes, teveel om op te noemen. Allemaal echt typisch Deventerse ondernemers, die de kinderen een warm hart toedragen en dus ook op het shirt met ons meegaan!”

Tekst gaat verder onder de foto

Wedstrijdshirt met alle sponsors, foto: Simon

Reis naar Timor
Inmiddels hebben Kaylee en Simon al meer dan 10.000 euro opgehaald. Samen met het gehele reisgenootschap brengen ze zelfs meer dan een half miljoen naar Timor, één van de armste plekken op de wereld. Kaylee: “Wel heel gek dat we morgen dan eindelijk echt die kant op gaan.”

Meer informatie over het goede doel is te vinden op de website van Muskathlon.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio