Zet jij iemand vrijwillig in het zonnetje? De aanmeldingen voor de vrijwilligersprijs is van start gegaan

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 21 oktober tot 15 november kunnen vrijwilligers en organisaties in Overijssel aangemeld worden voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2024. Vrijwilligers, initiatiefnemers en mantelzorgers, die vrijwillig voor hun omgeving zorgen doen belangrijk werk en zijn onmisbaar. De prijzen zijn verdeeld in verschillende categorieën.

Het doel van deze actie is om waardering uit te spreken voor de vrijwilligers. Er wordt stilgestaan bij vrijwilligerswerk in de provincie en de inzet van mensen die zich belangeloos inzetten.

Kennis vergroten
Veel vrijwilligers helpen bij verenigingen, stichtingen of dorpshuizen. De hulp daar is hard nodig, maar vaak mist de professionele kennis. Een opleiding of training kan er bij helpen om meer informatie op te doen, helaas kunnen de vrijwilligersorganisaties dit niet financieren. Provincie Overijssel wil organisaties en hun vrijwilligers helpen door kennis en kunde te bevorderen.

Aanmelden
Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanmeldingen en verdeelt deze in categorieën. Vervolgens worden de genomineerden gekozen. Op de Dag van de Vrijwilliger, 7 december 2024, worden de genomineerden bekend gemaakt. Zij ontvangen persoonlijk bericht en maken kans op één van de zes prijzen, die begin 2025 uitgereikt worden.

Categorieën
Er zijn in totaal zes prijzen te winnen: Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2024 in de categorieën: Groen & Cultuur, Sociaal & Zorgzaam en Gezondheid & Welzijn. Ook zijn er prijzen te winnen onder de vrijwilligers namelijk Vrijwilliger van het jaar 2024, in de categorieën: Sociaal & Zorgzaam, Gezondheid & Vitaliteit en Groen & Cultuur.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio