Salland Magazine in het teken van het Allerlaatste tentfeest in Wesepe

Leestijd: 2 minuten

Vanavond om 20:00 uur is het weer tijd voor Salland Magazine, het wekelijkse live-actualiteitenprogramma op Salland1. Dit keer gaan we praten over de tentfeesten in Wesepe. Geert Hannink gaat in onze Wijhese studio in gesprek met Hans Grootentraast en Marjolien Roesink. Hans is voorzitter van de Zomerfeesten, Marjolien is de voorzitter van het Allerlaatste tentfeest.

In Salland is het algemeen bekend dat er de hele zomer door feesten te bezoeken zijn in de dorpen. Ook Wesepe doet hier aan mee, in de zomer staat de tent drie dagen lang opgesteld aan de rand van het dorp. Om het af te leren, vieren ze in oktober nog één keer feest.

Het Allerlaatste tentfeest
“Het is ooit begonnen als geintje, het laatste feest om daarmee ook geld op te halen voor het dorp. Een feest van en voor de bewoners uit Wesepe”, aldus de Weseper voorzitter. Hans heeft zijn tweede jaar als voorzitter er al een tijdje opzitten. Hoe het is verlopen en of ze binnen de organisatie aan het vooruitkijken zijn naar volgend jaar, is vanavond te horen in de uitzending.

Steeds meer verloop
Een tentfeest, zoals die in Wesepe, kan niet bestaan zonder de hulp van alle vrijwilligers. Er zijn een aantal onderdelen waarvoor betaald wordt, zoals de beveiliging en EHBO. Toch is er steeds meer sprake van verloop binnen de groep vrijwilligers: “Het is moeilijk om een goede mix aan vrijwilligers te krijgen, na maximaal vier jaar stoppen de mensen er weer mee. Mensen hikken er steeds meer tegenaan om te helpen, het wordt steeds lastiger”, vertelt Hans.

Vrijwilligers
Marjolien regelt samen met een groep vrijwilligers alles omtrent het Allerlaatste tentfeest, hier vertelt ze over in de uitzending. Niet alleen dat, maar ook waarom de feesten zo belangrijk zijn. Loopt het hele dorp er voor uit, is het feest voor jong en oud? Onze gasten zullen er alles over vertellen vanuit de studio in Wijhe.

Heb je een vraag die je zou willen stellen aan de gasten?
Stuur dan een bericht via de app, klik op de button op onze website.
Dan nemen wij mogelijk jouw vraag mee in onze live uitzending.

Nieuwsgierig geworden naar onze gasten? Kijk de uitzending mee via onderstaande kanalen.

Live-uitzending
De uitzending van Salland Magazine is om 20:00 uur live te zien op ons YouTube kanaal
of op het TV-kanaal van Salland1. Deze is te vinden via onderstaande frequenties:

Delta: 12
KPN: 1391
Solcon: 791
Odido: 763
Ziggo: 40

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio