Teddie (11) uit Deventer heeft 4 moeders en deelt openhartig haar verhaal

Leestijd: 2 minuten

In het zevende seizoen van televisieprogramma ‘Van Vader naar Moeder’ gaat presentatrice Tatum Dagelet op pad met kinderen van gescheiden ouders. Elke aflevering brengt Tatum een kind op de wisseldag van de ene ouder naar de andere, en praat ze met hen over de impact die de scheiding op hun leven heeft. Teddie uit Deventer is kind van gescheiden ouders en de eerste die in de auto stapt.

Iedere aflevering staat er een bijzondere dag of gebeurtenis centraal, voor de 11-jarige is dit Moederdag. De moeders van Teddie zijn gescheiden toen ze 4 jaar was, inmiddels hebben ze allebei een nieuwe vriendin. Moederdag is moeilijk voor Teddie, het voelt voor haar alsof ze zich moet opsplitsen.

Gescheiden moeders
Het moment van de scheiding kan de 11-jarige zich niet meer herinneren, maar de ruzies die eraan vooraf gingen wel. Teddie heeft autisme wat ervoor zorgt dat ze extra veel last heeft van de scheiding. Het is al snel vol in haar hoofd en de scheiding is daarbij soms teveel. Doordat allebei haar ouders een nieuwe vriendin hebben, heeft ze nu 4 moeders. Tatum gaat met Teddie op pad om haar te helpen met Moederdag, want hoe pak je dat aan als je 4 moeders hebt?

Tekst gaat verder onder de foto

Teddie bij haar ouders met Tatum Dagelet, foto: NTR

Uniek perspectief
“Kinderen van gescheiden ouders moeten continu schakelen tussen twee huizen, weer wennen aan de wisselende dynamiek bij elke ouder, en altijd de andere ouder missen. ‘Van Vader naar Moeder’ biedt een uniek perspectief door de stem van het kind centraal te stellen. In deze serie ben ik keer op keer geraakt door hoe openhartig en eerlijk de kinderen hun verhaal delen”, aldus Tatum.

De uitzending is te zien op zondag 27 oktober om 17:25 uur bij de NTR op NPO ZAPP.

Moederdag voor Teddie, foto: NTR

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio