In januari 2011 is de nieuwe website olst-wijhe.nl van de gemeente gelanceerd. Een website die tot stand is gekomen door samenwerking met de gemeente Deventer. Op 8 maart 2011 is de eerste gezamenlijke doorontwikkeling van deze site gereed. En dat viert de gemeente Olst-Wijhe. Kees Jan de Vet, lid directieraad van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), lanceert deze nieuwe functionaliteit op de nieuwe website olst-wijhe.nl.
De nieuwe website van de gemeente Olst-Wijhe moest aansluiten bij wat de bezoeker zocht. Het content management systeem (CMS) moest vernieuwend zijn in haar mogelijkheden, voldoen aan de richtlijnen en de doelen van de gemeente ondersteunen, waaronder kernengericht informatie geven. Om dit te realiseren heeft de gemeente Olst-Wijhe haar krachten gebundeld met die van de gemeente Deventer.
De gemeente Deventer heeft in 2008 bewust gekozen voor de ontwikkeling van een eigen open source CMS (DevCMS). Daarmee sluit Deventer aan bij de overheidsvraag om de ontwikkeling van open source systemen te stimuleren. Sinds de zomer 2010 kunnen andere gemeenten gebruik maken van het DevCMS. Het delen van het CMS gebeurt in een samenwerkingsverband, waarbij iedere gemeente bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het systeem. Gezamenlijk is nu een applicatie ontwikkeld, waardoor met behulp van iemands postcode op een kaart getoond wordt wat er allemaal ?in de eigen achtertuin speelt?. Beide gemeenten blijven het CMS verder doorontwikkelen.
Op 8 maart gaat Kees Jan de Vet, verantwoordelijk voor de dienstverlening in Overijssel vanuit de VNG, de nieuwe functionaliteit van de nieuwe site olst-wijhe.nl lanceren. De VNG stimuleert het gebruik van open source en is een voorstander van een goede samenwerking dat leidt tot meer efficiëntie. Deze samenwerking tussen beide gemeenten is hier een goed voorbeeld van.
Niet alleen op dit digitale vlak werken beide gemeenten met elkaar samen. Meerdere projecten in het kader van Overheid heeft Antwoordâ worden samen opgepakt om zo steeds efficiënter te kunnen werken, de kwaliteit te bevorderen en de kwetsbaarheid te verminderen.