Golden Earring naar Pinkster Party Raalte

Leestijd: 2 minuten


RAALTE ? Het vijftiende Ribs & Blues festival op eerste en tweede Pinksterdag 2011 krijgt een spectaculaire start; tijdens het traditionele voorafgaande Pinkster Party Raalte op zaterdagavond 11 juni komt de Golden Earring naar Raalte. Daarmee staat 1 van de allergrootste namen uit het heden en het verleden van de Nederlandse pop- en rockmuziek op het grote podium op festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte.
Met een tweede ? grote naam? wordt nog stevig onderhandeld, de verwachting is dat die nog deze maand bekendgemaakt kan worden.  Ook zal binnenkort de voorverkoop van start gaan. Het 15e Ribs & Blues festival op de beide Pinksterzondagen blijft zoals altijd helemaal gratis.

 

When Raalte Smiles
Noteer zaterdagavond 11 juni 2011 nú vast in de agenda. Want dan komt de legendarische rockband Golden Earring naar Raalte waar ze in een grijs verleden en een vorige eeuw ooit bijna letterlijk het dak van sporthal Tijenraan afspeelden. Nog altijd is de Earring een van de weinige Nederlandse bands die het lukte om internationaal door te breken. Miljoenen Amerikanen kennen de wereldwijd honderden keren gecoverde klassiekers van de Nederlandse rockband, vaste gasten in de Top 2000. Gegarandeerd dat zaterdagavond 11 juni het dak van de enorme tent op de Domineeskamp eraf gaat bij nummers als ?Radar Love?, ?Back home?, ?Twilight Zone? en ?When The Lady Smiles?. En de vele fans uit minstens 3 generaties muziekliefhebbers kunnen dat lijstje moeiteloos aanvullen.  
Al in 1965 scoorde de (toen nog) Golden Earrings (met bassist Rinus Gerritsen en zanger/gitarist George Kooymans) de eerste hit met ‘Please Go’. In 1967 voegde Barry Hay zich bij de groep en in 1969 drummer Cesar Zuiderwijk, waarna de muzikale koers van pop naar stevige rock werd verlegd. .
In 1974 scoorde de groep haar grootste succes met de plaat ‘Moontan’ en de daarvan afkomstige single ‘Radar Love’. Beide stonden in de top 20 van Amerika. Begonnen in 1960 als Haags buurtbandje treedt de band nu al ruim 40 jaar op in vrijwel dezelfde samenstelling. Ze verkochten wereldwijd miljoenen albums en toerden met bands als Kiss en Aerosmith in het voorprogramma en traden op met grote namen als Led Zeppelin, Santana, Eric Clapton en Pink Floyd.
En ze zijn nog lang niet uitgerockt. De enige echte ?Godfathers van de Nederlandse rock?  geven nog steeds spetterende live optredens op festivals als Pinkpop, voor uitverkochte zalen als de Heineken Music Hall en nu dus eindelijk de Domineeskamp in Raalte.

 

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio