VERZIN HET LEKKER ZELF! Zo heet het verrassende nieuwe prentenboek van Nienke van Dijken en Jasper Hofman.

Leestijd: 2 minuten

Na het grote succes van hun eerste prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’, waarvan er inmiddels meer dan 1300 boeken in binnen-en buitenland verkocht zijn, presenteren Nienke en Jasper uit Wijhe met trots hun tweede prentenboek: er was eens een… ‘Verzin-het-lekker-zelf verhaal’!

Huh? In een boek bedenkt toch meestal de schrijver het verhaal? Nou in dit boek dus lekker niet! Verander in een superheld of ballerina en stap in een duikboot of raket. Ga de strijd aan met een mega spin en verover je eigen verzonnen schat! De humoristische illustraties in het boek en de herhalende tekst op rijm dagen je uit om je eigen verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken. Laat je verrassen door je fantasie en beleef steeds opnieuw fantastische avonturen waarin alles kan en alles mag!

Waarom is fantasie zo belangrijk?

Het mooie van fantaseren is dat je misschien iets bedenkt dat er nog niet is, iets wat wellicht onmogelijk lijkt. Maar juist dit kan je aanzetten tot het bedenken van hoe iets misschien wel zou kunnen. Het leert je dan ook weer om samen te werken om dit doel te bereiken. Daarnaast oefenen kinderen met fantasiespel hoe het is om iemand anders te zijn. Het inleven in de figuren uit hun fantasie en het naspelen van spannende gebeurtenissen helpt kinderen in het groeien van hun sociaal- emotionele ontwikkeling. Het helpt ze om de wereld om hen heen te begrijpen.

Interactief voorlezen

Samen lezen, fantaseren, leren en plezier hebben. Het zit allemaal in dit nieuwe prentenboek! Door samen te lezen, te kijken en te praten vergroot je bij kinderen het taalgevoel, het taalbegrip en de spreekvaardigheid. De herhalende tekst op rijm leert ze klanken te herkennen. En wat is er nu leuker

dan al deze vaardigheden met plezier te oefenen door steeds weer nieuwe avonturen te beleven in één boek!

Leuke spel-en lesactiviteiten

Naast het plezier van samen lezen en fantaseren geeft dit boek ook de mogelijkheid tot verwerking en herhaling op allerlei leergebieden. Hiervoor zijn maar liefst ruim honderd pagina’s superleuke en leerzame spel- en lesactiviteiten ontwikkeld. Te gebruiken in het onderwijs maar ook zeker voor kinderen thuis. Deze spel- en lesactiviteiten zijn bij bestelling van het boek op www.locusjak.nl gratis te verkrijgen!

Video: Martijn van Wieringen

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio