Wereldlichtjesdag bij GroenRijk Raalte

Leestijd: 2 minuten

Bron: Weekblad voor Salland

RAALTE – Op 11 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden dan op hetzelfde moment kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende aan, zo gaat een golf van licht over de wereld. Dit jaar vindt Wereldlichtjesdag Raalte plaats bij GroenRijk Raalte aan de Oude Zwolseweg.

“In de afgelopen twee jaar kon de bijeenkomst in Raalte niet doorgaan door de toen geldende coronamaatregelen. Daarvoor in de plaats hebben we kaarsjes aangeboden om thuis te herdenken. Dat maakt het extra fijn dat we dit jaar weer ruimte zien om een bijeenkomst te organiseren en samen stil te staan bij de kinderen die zo gemist worden. En op een bijzondere locatie, namelijk tussen het kerstgroen bij GroenRijk Raalte”, vertelt Annemieke Nieuwenhuis, een van de organisatoren van Wereldlichtjesdag Raalte. “Iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind en hiervoor een kaars wil branden is welkom: vader, moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin, oom of buurvrouw. Kortgeleden, of decennia terug, iedereen wordt uitgenodigd. Het programma vindt in de buitenlucht plaats, er is livemuziek en er zijn mooie woorden van gastsprekers. De namen van de overleden kinderen kunnen genoemd worden en we branden lichtjes. Voor kinderen is er een knutseltafel om een eigen herinnering te maken.”
De bijeenkomst start om 18.45 uur (inloop vanaf 18.15 uur) en duurt tot ongeveer 19.30 uur. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is er een giftenbox aanwezig. De organisatoren zorgen voor kaarsjes en aanstekers.

Voor meer informatie zie Facebook (Wereldlichtjesdag Raalte), www.wereldlichtjesdag.nl (locatie Raalte) of mail naar wereldlichtjesdagraalte@hotmail.com. Lijkt het je leuk om mee te helpen met het organiseren van Wereldlichtjesdag Raalte? Stuur dan een berichtje via Facebook of mail.

De organisatie van Wereldlichtjesdag Raalte. Foto: Henny Temmink

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio