Salland kan niet wachten om op natuurijs te schaatsen, de lidmaatschappen stromen binnen bij de ijsverenigingen

Leestijd: < 1 minuut

Koning Winter laat zich de komende nachten – en hopelijk ook dagen – flink gelden en dus is het een drukke periode voor de vrijwilligers van de verschillende ijsbanen in Overijssel. De meeste banen staan inmiddels onder water en hier en daar is er nog een run op lidmaatschappen. “Sinds de kou is aangekondigd gaat de verkoop van lidmaatschappen weer hard.” Nu is het nog wachten op een goede ijslaag, zodat ook echt geschaatst kan worden.

Elke winter is het weer spannend: kan er geschaatst worden op natuurijs, of is de winter niet streng genoeg? Voor deze week zijn de verwachtingen veelbelovend, want de komende nachten blijft het vriezen en daalt de temperatuur misschien zelfs tot -10 graden. De ijsverenigingen zijn er klaar voor.

‘IJs zat er al op’

Bij IJsclub WVF in Zwolle hebben ze deze week de sloten en watergangen rond de ijsbaan vrijgemaakt, zijn de pompen aangezet en staat de baan weer onder water, vertelt voorzitter Rob Ruijsch. Daarmee neemt het enthousiasme bij de vrijwilligers ook weer toe. “Het eerste ijs zat er zelfs al op, maar nu is het weer boven nul.

Foto: natuurijs kunstschaatsen pexels.com
RTV Oosthttp://rtvoost.nl
Dit artikel is gemaakt door journalisten van RTV Oost.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio