Bekerthriller tussen Heeten en Wijhe eindigt pas na strafworpen

Leestijd: < 1 minuut

Diverse Sallandse handbalverenigingen zijn donderdag in actie gekomen voor de beker. In de tweede ronde eindigde de wedstrijd tussen Plus Kolkman/Heeten en Flexible Plus/Wijhe’92 in 28-28. De dames uit Wijhe trokken uiteindelijk aan het langste eind in de strafworpenserie, met een eindstand van 33-34.

Een ware thriller was het donderdagavond in Heeten. De thuisploeg nam het daar in het bekertoernooi op tegen het twee klassen hoger uitkomende Wijhe ’92. Maar dat verschil was op het veld niet terug te zien. Een dubbele verlenging én penaltyserie moesten eraan te passen komen om een winnaar aan te wijzen.

Wijhe de sterkste
Bij 25-25 zaten de zestig minuten speeltijd erop, maar was er nog geen winnaar. Tot tweemaal toe werden er 2 x 5 minuten verlengd omdat de stand gelijk bleef. Het duel bleef uiteindelijk steken op 31-31 waarna strafworpen uitsluitsel moesten geven. Daarin bleek Wijhe de sterkste en moest het dappere Heeten het onderspit delven