Betere begeleiding voor jongeren

Leestijd: 2 minuten

Passendere hulp, betere samenwerking en communicatie, samenwerkende instanties die beter afstemmen; allemaal vrij logische conclusies die moeten bijdragen aan het doel wat de gemeenteraad Deventer voor ogen heeft: Geen dak- en thuisloze jongere meer in 2024.

Er is nu een aanpak gemaakt die het voor jongeren die dak- en thuisloos (dreigen te) raken, makkelijker moet maken om daar passende hulp bij te krijgen. Dat vraagt om een goede samenwerking en communicatie met jongeren en tussen de betrokken partijen.

Plan van aanpak
Het college van burgemeester en wethouders heeft een plan van aanpak vastgesteld dat beschrijft hoe het doel van de gemeenteraad, om geen dak- en thuisloze jongeren meer te hebben in Deventer, wordt behaald. Om dit te bereiken heeft de raad met een motie het college de opdracht gegeven om met een aanpak te komen. 

Tekst gaat verder onder de foto…

Gelijke kansen
“Iedere jongere verdient een kans om iets van zijn of haar leven te maken. Onze gemeenteraad voelt dat feilloos aan en ik kan alleen maar blij zijn met deze opdracht. Ook ik vind dat iedere jongere een thuis verdient. Het is aan ons om ze daar goed bij te helpen,” aldus wethouder Ilse Duursma. In de aanpak is het belangrijk om problemen snel te herkennen, waardoor de samenwerkende instanties direct en samen met elkaar in actie kunnen komen.

Bestaan opbouwen
De aanpak is gebaseerd op 5 onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren om een bestaan op te bouwen. Een zeker inkomen, werk, school of een andere activiteit die zorgt voor een vaste indeling van de dag, toegang tot zorg, mensen dichtbij waar de jongere op terug kan vallen en een passende woning. Daar is het huisvestingsproject ‘Powerhouses’, dat vorig jaar startte en nu wordt uitgebreid, een voorbeeld van. Hiermee komen meer betaalbare woningen voor jongeren beschikbaar. 

Aandacht
Onderzoeken laten zien dat veel jongeren in een kwetsbare positie zitten. De werkloosheid onder jongeren in Deventer is relatief hoog en tientallen hebben geen thuis. Ilse Duursma: “Dat is zorgelijk. Aandacht is noodzakelijk en met een goede start kunnen problemen later in hun leven voorkomen worden. Daar doen we alles aan.”

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio