Devinco verliest van koploper

Leestijd: 2 minuten

De korfballers van Devinco hebben de thuiswedstrijd tegen KVZ met 15-22 verloren. In de eerste minuten gaf de ploeg uit Zutphen een les in efficiëntie, waarbij vrijwel iedere doelpoging tot een doelpunt leidde. Door de nederlaag én de verrassende winst van HKC (He) op DOS-WK is klassebehoud officieel nog niet zeker voor Devinco.

Devinco kende in de thuiswedstrijd tegen koploper KVZ uit Zutphen een meer dan moeizame start. Na 10 minuten keek de ploeg tegen een achterstand aan van 0-5, waarbij bijna iedere doelpoging van KVZ een doelpunt opleverde.

Efficiënt KVZ
Pas in de 12 minuut kon Devinco een eerste treffer noteren, maar liep het tot aan de rust achter de feiten aan. KVZ gaf een les efficiëntie in dat eerste halfuur van de wedstrijd en trainer Jan-Willem Beekhuizen zag een mogelijke walk-over opdoemen: “KVZ schiet gewoon 30 tot 40% in de doelpogingen, en wij laten ze in de wedstrijd komen. We lieten ze te frivool spelen en we konden de druk er niet op krijgen.”

Tweede helft
In de tweede helft tapte Devinco uit een ander vaatje. Trainer Beekhuizen had de spelers in de rust meegegeven om te plezier te gaan maken. “We hadden duidelijk een andere mindset waardoor het plezier terugkwam in het spel, om ons niet als makke schapen naar de slachtbank te laten leiden”.

Ondanks de betere tweede helft was Devinco niet bij machte om het gat de dichten, er waren teveel doelpogingen nodig om tot scoren te komen. Toch was Jan-Willem Beekhuizen gematigd positief na afloop: “Ze hebben plezier gemaakt en je ziet dat ze nu goed van het veld stappen”.

Eerste klasse
Door de nederlaag is Devinco officieus nog niet zeker van klassebehoud. Door de verrassende overwinning van HKC uit Hengelo op DOS-WK (15-14) is de voorsprong van Devinco nu 2 punten. Komende zaterdag speelt Devinco thuis de afsluitende wedstrijd van het veldseizoen tegen HKC, en na komend weekeinde gaat het zaalseizoen van start.