Go Ahead Eagles houdt schade beperkt in Eindhoven

Leestijd: 2 minuten

Vlak voor de start van de interlandperiode is het Go Ahead Eagles niet gelukt om te stunten in het Philips Stadion. PSV was in een broeierig Eindhoven met 3-0 te sterk voor de ploeg van Paul Simonis. De coach van Go Ahead Eagles zag zijn ploeg wel een aantal kansen bij elkaar spelen maar zag ook dat de rood-gelen zich voornamelijk moesten beperken tot verdedigen.

De start van de bezoekers was goed. Het ruim aanwezig thuispubliek schrok na een minuut spelen toen Go Ahead Eagles de bal al achter Benitez had liggen. In de aanval stond Finn Stokkers echter buitenspel waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

In het vervolg sloeg met name PSV de klok maar ontstond de eerste goal wel uit een counter van de thuisploeg. Guus Til schoot raak nadat Nauber de bal niet weg kreeg en de aanval daarvoor door Go Ahead Eagles niet afgerond kon worden.

De 2-0 volgde al snel halverwege de eerste helft waarna de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. PSV deed het rustig aan en was voorin niet zo scherp dat het Go Ahead Eagles kon uitspelen. De fase dat PSV de bal had en Go Ahead Eagles zich moest beperken tot verdedigen duurde wel erg lang. Ruim een uur hebben de 33000 toeschouwers naar een schaakspel gekeken.

In het laatste kwartier, toen PSV via Joey Veerman al op 3-0 was gekomen, sloeg ook de loomheid over op de spelers. Bij thuisploeg PSV ging ook meer fout dan goed en dat had alles met concentratie te maken. Go Ahead Eagles kreeg via de veelbesproken Victor Edvardsen nog een enorme kans. Maar zelfs voor een leeg doel vanaf vijf meter kreeg de spits de bal niet over de doellijn. Walter Benitez kon de bal oprapen nadat hij al verslagen leek te zijn.

Go Ahead Eagles lijdt daardoor een ingecalculeerde nederlaag in Eindhoven. Over twee weken, op het Kasteel in Rotterdam, gaat de Eredivisie verder.