Ilse’s Lunchtip: Gepofte aardappel met veldsla en kipfilet

Leestijd: < 1 minuut

Iedere dinsdag- en donderdagochtend hoor je in het radioprogramma Goedemorgen Salland een lunchtip van Ilse. In deze rubriek delen we de lekkerste recepten van dit radio-item.

Wat heb je nodig?:

  • 1 of 2 grote kruimige aardappel
  • 1 portie veldsla
  • 1 of 2 gekookte eieren
  • Teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • Kipfilet vleeswaren
  • Mayonaise
  • Peper en zout en paprikapoeder

Was de aardappel en prik met een vork er een aantal gaatjes in. Leg het in een magnetron schaal en warm het op in de magnetron 2x 10 minuten. Draai na de eerste 10 minuten de aardappel even om.

Kook de eieren. En snijdt deze in plakjes.

Ondertussen was je de veldsla, even uitlekken en verdeel het op een bord.

Snij de tomaat en kipfilet in kleine stukjes en verdeel deze met het eitje over de veldsla.

Wanneer de aardappel in de magnetron klaar is laat het iets afkoele en snijdt het doormidden. Leg de aardappel op de gemengde salade.

Pers het knoflook teentje erboven uit en verdeel het door de salade.

Schep een lepel mayonaise op de aardappel.
Gebruik naar wens een beetje peper, zout en paprikapoeder.

Eet smakelijk!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

1,800FansLike
2,069VolgersVolg
2,127VolgersVolg
3,520AbonneesAbonneer
× App de radiostudio