Oliver Edvardsen leidt Go Ahead Eagles naar overwinning

Leestijd: 3 minuten

De impact van zijn invalbeurt is enorm. Oliver Edvardsen zorgt er in een half uur voor dat Go Ahead Eagles een 0-1 achterstand tegen Heracles ombuigt in een eclatante 4-1 overwinning. De behendige aanvaller van Go Ahead Eagles is betrokken bij drie van de vier doelpunten en doet daarmee een slaapverwekkende eerste helft vergeten. Paul Simonis heeft het aardig op de rit met 13 punten en bij tijd en wijle heel aardig voetbal.

Dat goede voetbal kwam in de openingsfase nog wel uit de verf maar bleek tot aan het strafschopgebied te zijn. Daar stopten de combinaties van Go Ahead Eagles vaak en dat had te maken met het compacte verdedigen van Heracles. De bezoekers uit Almelo beperkten zich tot verdedigen maar stonden halverwege de eerste helft plots op voorsprong. De enige goede kans in de wedstrijd was voor Heracles en het was ook meteen raak. Er ontstond vervolgens een eerste helft waarin zich meer een schaakpartij ontspon dan dat het op aanvallend voetbal leek.

Tekst gaat verder onder de foto

Gae, Gerrit Nauber, foto: Henny Meijerink

Dreigende man
Na de rust wist de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen. De gelijkmaker stond al snel op het bord. Een hoekschop viel uiteindelijk voor de voeten van Gerrit Nauber die raak schoot. Vanaf dat moment kwam ook Oliver Edvardsen in het elftal. Met zijn snelle dribbels, passeeracties, steekpassjes was hij de meest dreigende man van het veld. In kwaliteit is het misschien wel de beste speler van de selectie.

Gae-Heracles Almelo, Mats Deijl, foto: Henny Meijerink

Strafschop
Oliver Edvardsen was ook degene die uiteindelijk erg belangrijk is bij het strafschopmoment. De steekpass van Victor Edvardsen wordt niet aangeraakt door Oliver Edvardsen waarna doelman de Keijzer genoodzaakt is een overtreding te maken. Mats Deijl kreeg even later de taak om vanaf de strafschopstip raak te schieten, 2-1.

Laatste fase
In de laatste fase van de wedstrijd leek Heracles nog een slotoffensief te ontpoppen. In de counter bleek Go Ahead Eagles de gevaarlijkste ploeg. Na een passeeractie in de kleine ruimte en een prima bal van Oliver Edvardsen kon spits Victor raak schieten. En in de slotminuut, als kroon op het goede werk, gaf de jonge aanvaller ook nog een assist op Finn Stokkers die daarmee de score hoog liet oplopen.

Gae-Heracles Almelo, Victor Edvardsen maakt de 3-1, foto: Henny Meijerink

Week rust
Go Ahead Eagles won uiteindelijk met 4-1 in de Adelaarshorst. Volgende week staat er geen wedstrijd op de planning in verband met de interlands. De volgende wedstrijd is opnieuw in de Adelaarshorst op de zaterdagavond tegen Feyenoord.

Hieronder kun je de interviews luisteren die Salland1 had met Evert Linthorst, Gerrit Nauber en Paul Simonis.