Airplayradio (Airplay media Stichting) was de lokale omroep voor de Nederlandse gemeente Olst-Wijhe en is gestart in 2000 in Zwolle als een van de eerste commerciële omroepen die op internet aan webradio deed. Vanuit een slaapkamer in de Goudsbloemstraat in de Zwolse wijk Assendorp waren de eerste uitzendingen via internet te horen.
Ook was de omroep te horen via het private kabelnet van Assendorp in de gemeente Zwolle. In September 2001 verhuisde de omroep naar een nieuwe locatie en werden de uitzendingen gemaakt vanuit een voormalig schoolgebouw “De oude Ambachtsschool” afgekort in de volksmond tot DOAS. iets verderop in de wijk, wat op dat moment voor langere tijd was gekraakt door een groep die hier ruimtes ter beschikking stelde aan organisaties.
In een klaslokaal was een kleine studio was gerealiseerd door de vrijwilligers van de omroep en werd een nieuwe website gepresenteerd.
In mei van dat jaar verscheurde een interne ruzie de groep vrijwilligers, een deel splitste zich af en begonnen hun eigen radiostation onder de naam DijkRadio het internet adres airplayradio.com werd met deze ruzie door de groep meegenomen. Airplayradio bleef bestaan op airplayradio.nl en ging verder met haar koers.
De organisatie heeft in 2002 ook een poging ondernomen om een etherfrequentie te verkrijgen, en schakelde Broadcast Partners in om dit te onderzoeken. de 97.2FM bleek hiervoor geschikt te zijn. Echter de overheid maakte niet veel haast wat vele omroepen frustreerde waaronder Airplayradio. op een dag is dan ook de keuze gemaakt om dan maar gewoon de zender op deze frequentie aan te zetten.
Lang heeft dit niet mogen duren, zerobase (een herverdeling van etherruimte) deed haar intrede. door deze stap moest de stichting ineens meedoen aan een veiling van de etherfrequentie.
Uiteindelijk is de frequentie niet naar Airplayradio gegaan maar naar Rebecca radio van Boom pers, die er nu RadioNL op uitzend. Airplayradio bleef met lege handen achter maar bleef doorgaan in de ingeslagen weg en verhuist naar een nieuwe locatie, de Rieteweg 10 in Zwolle. In dit cultureel verzamelgebouw r10.nl was Airplayradio de eerste “bewoner” en zorgde ook voor de faciliteiten zoals internet en telefonie in het gebouw. De verhuizing was ook nodig omdat DOAS uiteindelijk zou gaan sluiten om verbouwd te gaan worden. Airplayradio heeft ook nog in haar honger naar een plekje in de ether verslag gedaan van Koninginnedag in Zwolle en live uitgezonden vanaf het bevrijdingsfestival Overijssel.
Evenementen frequentie voor AirplayRadio. hiervoor mocht ook tijdelijk een evenementen frequentie worden gebruikt in Zwolle. een week lang mocht er worden uitgezonden op 107.7FM. De antennemast met antenne heeft nog vele jaren als stille getuige op het hoge gedeelte van het pand aan de Rieteweg 10 gestaan totdat het pand in 2018 wordt gesloopt.
eind 2003 is de omroep wederom verhuisd, nu van Zwolle naar Wijhe om daar verder te gaan als publieke lokale omroep voor de gemeente Olst-Wijhe.[1] op dat moment heeft ze haar status als commerciële omroep opgegeven. Naast publieke radio is de omroep ook begonnen met publieke televisie op het kabelnet bij Essent Kabelcom (nu Ziggo) onder de naam IJssellandTV. ze zond hier de Raadsvergaderingen van Olst-Wijhe uit en verzorgde een kabelkrant.
In 2018 is de omroep samengegaan met RTV Raalte en verdergegaan als Sallandse omroep onder de naam Salland1. De studio van Airplayradio, nu dus Salland1 is nog steeds gevestigd op het zelfde adres in Wijhe maar door de fusie is er nu ook een studio ruimte in Raalte te vinden, deze zit in het Carmel College in Raalte tussen de klaslokalen van de school.
Salland1 zend uit op televisie in de regio via alle kabelnetten en via internet, op de radio via FM en de kabel analoog en digitaal en binnenkort ook via DAB+