Waterschapsverkiezingen, waar let je op bij het kiezen?

Leestijd: < 1 minuut

De watersnoodramp van 1953 staat bekend als een van de meest verschrikkelijke rampen uit onze geschiedenis. We beschermen in ons land het water tegen de mens maar ook de mens tegen het water. Hebben we invloed op de manier waarop we het water beheren?
Ja, door te gaan stemmen op 15 maart.

Niemand is tegen een onveilige wateromgeving. En rioolzuivering en onderhoud van dijken is een vanzelfsprekendheid. Ook voor schoon water is het waterschap verantwoordelijk. Hoe voorkomen we in de zomer dat oogsten mislukken door droogte of te zout water? En hoe zorgen we dat kelders en straten niet onderlopen bij teveel regenval? Ook het onderhoud van de berm en het onderhouden van onze sloten en kanalen loopt continu door. Dit alles en ook duinen en dijken houden de Waterschappen voortdurend in de gaten en zorgen voor versterking als dat nodig is.

Voor grotere problemen is meer belastinggeld en investeringen nodig. En daarover moet de bevolking meebeslissen. We wachten immers liever niet op schade, maar zorgen er met z’n allen liever voor dat deze niet optreedt.

Jane Alblas van de Unie van Waterschappen legt uit waarom het lastig kan zijn te stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen. “Je moet opnieuw kijken naar de standpunten van de partij waar je op stemt. De ene partij accepteert een bepaalde mate van vervuiling. PVAS en microplastics zijn ook punten waar mensen over nadenken. Daarover kun je van mening verschillen, ligt dat bij waterzuivering of al in het traject ervoor?” En hoeveel ben je bereid te investeren in waterbeheer? Daarover hebben de partijen ook een eigen mening.”

Haar advies is om de stemhulp te gebruiken via mijnstem.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

1,800FansLike
2,069VolgersVolg
2,127VolgersVolg
3,520AbonneesAbonneer
× App de radiostudio