Week van de echte bakker

Leestijd: 2 minuten

In de week van 24 oktober tot 29 oktober wordt het ambacht van De Echte Bakker gevierd. Bakker José van Bakkerij Jorink Raalte: “Het is een van de weinige beroepen die je van grondstof tot eindprodukt kunt laten zien. We laten deze week wel wat meer proeven in de winkel, dat doen we altijd wel. Nu is er voor gekozen het accent te leggen op filmpjes op Social Media, waarin we laten zien hoe produkten tot stand komen.

Energiecrisis en prijsstijgingen

Volgens José het is het nu toch echt wel te merken. “Ik heb de prijslijsten voor me liggen met de grondstoffen en we kunnen niet anders dan toch doorberekenen. We zijn liever met iets anders bezig”. Toch lopen de zaken goed en de klanten blijven trouw.

Mooie produkten

In de voorbereidingen op de feestdagen beginnen bakkers op tijd aan mooie specialiteiten als banketbakkerspijs en speculaas. De banketbakkersspijs die je bij ons kunt kopen is echt van een fijnere kwaliteit hoor, vertelt José trots. Die mag iedereen natuurlijk in de winkel komen proeven. Luykens speculaas is onze eigen specialiteit, volgens eigen recept. Het is een zachte speculaas en niet een krokante brok. Omdat mensen er eigenlijk altijd om vragen, bieden we dit nu het hele jaar aan. We hebben het ook tijdens de Sallandse Wandelvierdaagse uitgedeeld en hier waren de lopers erg blij mee.

De hele week is de Echte Bakker via Social Media te volgen. José verklapt alvast dat er het opspuiten van chocoladeletters aan zit te komen. We kunnen haast niet wachten.

Foto: Bakkerij Jorink Raalte

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

1,800FansLike
2,069VolgersVolg
2,127VolgersVolg
3,520AbonneesAbonneer
× App de radiostudio